FAQ

Contents

Wat zijn cheats?

De meeste fanatieke gamers weten wel wat cheats zijn. Wanneer jij echter net begint met gamen, ben je hier mogelijk niet bekend mee. Logisch. Cheats zijn als het ware bepaalde handelingen waardoor je vals kunt spelen. Dit kan doorgaans door bepaalde combinaties in te voeren op het toetsenbord of met behulp van een controller. In de oudere games zijn er vaak nog veel cheats te vinden, aangezien de systemen een aantal jaar geleden nog niet zo waterdicht zijn. Dat is momenteel wel het geval. Hierdoor is het een stuk lastiger om cheats te ontdekken.

Hoe ontdek je cheats?

Je hebt vandaag de dag verschillende mogelijkheden om cheats te ontdekken. Natuurlijk kun jij ze zelf ontdekken door een game vaak genoeg te spelen. Je oog valt dan misschien wel op iets vreemds en dat kun je vervolgens verder uit gaan zoeken. De kans is echter aanwezig dat het je zelf niet lukt om cheats te ontdekken. Geen paniek, want er zijn genoeg gamers die cheats en codes delen via het internet. Wanneer jij op zoek bent naar cheats voor een bepaalde game, kun je dus ook gewoon even op het internet zoeken. Je hebt er dan binnen de kortste keren een aantal gevonden.

Waarom cheats gebruiken?

Wanneer jij gaat gamen, is het doel natuurlijk om het spel uit te spelen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Soms lukt het gewoon niet om bepaalde onderdelen te halen. En dat is natuurlijk ontzettend frustrerend. Wanneer het je na talloze pogingen nog niet lukt, kun je cheats gebruiken. Met behulp van deze cheats lukt het jou waarschijnlijk wel om verder te komen in het spel. Cheats gebruiken is daarnaast ook wel eens leuk om te kijken wat je allemaal met het spel kunt doen.

Wat is een game cheat engine?

De meeste gamers spelen op een spelcomputer of de pc. Toch worden er op een Android-telefoon of -tablet ook steeds vaker games gespeeld. Ook bij deze spellen kun jij cheaten. Het is echter een stuk lastiger om cheats te ontdekken in deze spellen. Gelukkig kun je hiervoor gebruikmaken van een game cheat engine. Dit is een speciaal programmaatje waarmee cheats voor Android-games opgespoord kunnen worden. Zoek maar eens naar dergelijke programma’s en je hebt er binnen de kortste keren heel veel gevonden.

Welke cheat codes zijn er voor de verschillende consoles?

Het maakt niet uit waar jij op gamet, overal zijn tegenwoordig wel cheats en codes voor beschikbaar. Zoals gezegd is het wel een stuk lastiger om bij de nieuwste games vals te spelen. Dankzij de mogelijkheden die ontwikkelaars tegenwoordig hebben, slagen zij er steeds beter in om hun games waterdicht te maken. Toch kun je vaak nog wel bepaalde codes gebruiken. Zo kun je voor De Sims 3 bijvoorbeeld de code ‘motherlode’ invoeren. Hiermee krijg jij 50.000 Simoleons. Bij GTA V voor de Xbox360 kun je de combinatie ‘B (2), LB, B (3), LB, LT, RB, Y, B, Y’ gebruiken om de beschikking te krijgen over een helikopter met geweren en raketten. En voor …. op de Playstation heb je bijvoorbeeld de cheat ….

Hoe kun je cheats en codes gebruiken?

Veel mensen denken dat het gebruik van cheats bijzonder lastig is. Wanneer je eenmaal weet welke cheats er allemaal zijn voor een spel, is dit echter niet meer het geval. Het is dan namelijk alleen nog maar noodzakelijk om de betreffende combinatie te gebruiken. Bij een spelcomputer doe je dit vaak met behulp van de controller, terwijl dit bij een pc en een Android-apparaat doorgaans met de toetsen moet. Wanneer jij de juiste combinatie hebt ingevoerd, wordt de cheat vervolgens direct geactiveerd en krijg jij bijvoorbeeld de beschikking over geld, wapens, voertuigen of andere voordelen.